Hestesport


I denne kategori kan du læse en hel masse omkring de forskellige aspekter i det at ride eller at holde hest.
Der er mange ting at tage stilling til – specielt hvis man selv har tænkt sig at investere i en hest eller pony.
Uanset om man vil leje sig ind til ridning, have en halvpart eller har besluttet sig for, at købe hest, så kan du her finde en masse information og links til relevante oplysninger.

Min baggrund for at skrive omkring hestesport er, at jeg siden barns ben har haft med heste at gøre.
Jeg er vokset op på landet og har siden jeg selv kunne gå siddet på og/eller i nærheden af en hest dagligt.Som barn brugte jeg min tid på at hygge om ponien og ride mange ture ud. Dengang foregik det over stok og sten i en ponypude på ryggen af en shetlænderhoppe.
Siden er der løbet rigtig meget vand i åen og jeg rider og underviser i dag på M-niveau.
Jeg er blevet bidt af hestesporten og heste vil altid være en stor del af mit liv.
Jeg har imidlertid mange gange gennem mit lange hesteliv været i krise, da jeg har manglet erfaring til at tage stilling til de problemstillinger, som man som hesteejer ikke kan undgå at rende ind i undervejs.

Jeg håber derfor at jeg gennem denne side kan hjælpe andre til at finde informationer omkring lidt af hvert inden for sport og i særdeleshed indenfor hestesport.
Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til mig her på siden, blot jeg må have lov til at benytte dit spørgsmål og mit svar til at lave en ny artikel med, så andre også kan få glæde af kommunikationen.

Her under menuen hestesport vil du kunne finde rigtig mange forskellige emner omkring det at ride, holde hest, passe hest og mange af de overvejelser der følger med i hestesporten.
Jeg vil også forsøge at komme kort ind omkring de forskellige discipliner inden for hestesport forhåbentlig til glæde for udenforstående som ønsker at vide lidt mere generelt omkring hestesport.
Nederst på denne side kan du se en liste over nogle af de forskellige discipliner der findes indenfor hestesporten.

Det skal lige siges, at der findes mange flere, men det er discipliner, som jeg slet ikke ved nok om, til at kunne give en fyldestgørende beskrivelse af dem.
Men skulle der sidde en venlig sjæl derude et sted, som har lyst til at skrive noget mere om en af de manglende discipliner, så er du meget velkommen til at skrive en artikel, som jeg derefter vil gennemgå og offentliggøre med dit navn på.
Du finder listen over discipliner nederst på denne side.

Jeg vil forsøge at beskrive de forskellige aspekter i at have hest lige fra købet, opstaldningen, foder, ridning, helbredsmæssige og økonomiske forhold og frem til den dag, hvor man bliver nød til at tage afsked med hesten igen.
Som kommende førstegangs hestejer er der rigtig mange ting at tage stilling til – også langt flere end de fleste tror.
Man hører af og til om en eller anden rigtig rar bedstefar, som vælger at give barnebarnet sin helt egen pony, fordi barnet brændende ønsker sig en sådan og nu har barnet jo gået til ridning på rideskolen i over et halvt år….. (dette er meget sarkastisk ment, til info for dem som ikke ved det).
En ting er at købe en pony – det koster naturligvis nogle penge, men det er faktisk den mindste udgift ved hele herligheden. At købe en pony koster ofte i underkanten af 20.000 kr (og så har man langt fra købt den billigste pony), men at holde ponyen koster mindst det samme hvert år. Dertil kommer at der skal bruges rigtig meget tid på at passe en pony – ridningen er det som tager mindst tid. Derfor er det også meget vigtigt, at man får købt den rigtige pony eller hest og der skal man enten vide 100% hvad man skal kigge efter og ellers skal man sørge for at få en kyndig til at hjælpe med hestekøbet.

Når man så har fået købt den rigtige hest/pony kommer alle bekymringerne omkring opstaldning, foder, forsikring, sadeltilpasning, smed, dyrlæge, vaccinationer, hestekiropraktor, skader, sygdomme og rigtig mange andre ting og disse ting håber jeg, at jeg kan give et par gode råd til her på siden.


Liste over discipliner

Tilbage

Skriv et svar