Mavic Zxellium pedal Elite SL SLR eller SLR TI racerpedal

Mavic Zxellium er en klikpedal til racercykler fra den meget anerkendte producent Mavic.

Mavic Zxellium bliver lavet i 4 forskellige modeller

  • Zxellium elite
  • Zxellium SL
  • Zxellium SLR
  • Zxellium SLR TI

Forskellen på de forskellige modeller ligger overvejende i valget af materialer i de forskellige pedaler.

Mavic Zxellium Elite

Elite pedalen er en pedal, som ligger i den lave prisklasse og hvor man får sig en rigtig god landevejspedal i prislejet omkring en plovmand. Pedalen har de samme fede features, som storebrødrene i serien, men der er sparet på de dyre materialer og sat almindelige kuglelejer i pedalen. Dette gør at denne pedal kan være mere følsom overfor skidt og vådt vejr, selvom der selvfølgelig er brugt lejer af en rigtig høj kvalitet.

Mavic Zxellium SL

Denne model minder rigtig meget om sin lillebror, men man har brugt noget energi på at få vægten på pedalen ned. Dette har man blandet andet gjort ved at indsætte en hul stål aksen i stedet for den massive, som man finder i Elite. Og samlet set er et sæt SL pedaler 20 g lettere end et par Elite padaler og vejer kun 205 gram.

Mavic Zxellium Racerpedaler fra kun 569 kr.

Mavic Zxellium SLR

Mavic Zxellium SLR er en racerpedal tiltænkt den kræsne cykelrytter, som gerne vil betale lidt ekstra for at få en rigtig lækker pedal som vejer så lidt som muligt. Store dele af denne pedal består af carbon eller kulfiber, som det hedder på dansk og dette superlette materiale giver den ønskede effekt og kapper lige hele 15 gram af vægten og et helt sæt pedaler havner derfor på en vægt med blot 190 g. Når man kommer op i denne model pedal, så har man desuden en meget kraftfuld pedal, som holder godt og kan overføre rigtig meget kraft. Denne pedal er derfor også en rigtig god og anerkendt pedal blandt sprinterne.

Mavic Zxellium SLR TI

Her er tale om en virkelig kvalitetspedal, som der nok ikke er mange almindelige motionsryttere, som kører rundt med. Pedalen er en carbon pedal, som er stort set magen til sin storebror, men den har fået indsat titaniumsaksler i stedet og derfor har hele pedalsættet kun en vægt på 155 gram. Man skal dog også til lommerne, hvis man gerne vil have fat i dette sæt pedaler, da prisen oftest ligger omkring et par tusind kroner. Så er du total vægtfanatiker eller vil du bare have det bedste på markedet, så er denne pedal et ret godt bud.

Derfor bør du vælge Mavic Zxellium pedaler

Grundet sit fleksible og roterende system er denne type pedal yderst skånsom for dine knæ. Så hvis du har nogen former for knæproblemer og gerne vil cykle, så er dette en af de mulige pedaler der findes på markedet.

Når man cykler med klikpedaler og kliksko, så låses foden fast til pedalen og i rotationen er der derfor kun et sted, hvor der kan aflastes, hvis man træder den mindste smule skævt. Mavics iClickpedaler har en frirotation på 5 grader til hver side og derfor kan man bevæge sin fod samlet set 10 grader inden ned møder modstand. Dette betyder at man ikke som ved en total fastlåsning kun kan lade sit knæ kompensere for en skævvridning, men da ens fod har lidt frigang, så kan denne også tage en del af rotationen og derved skånes knæet og i nogle tilfælde bliver knæet helt fri for nogen former for skævvridning, da 10 grader faktisk er en del i denne sammenhæng.

Desuden har Mavic IClick en valgfri ekstra floatmulighed, hvor man selv kan justere eller fravælge at have 2,5 mm ekstra rotation til at give et bedre tråd og frihed i trådet.

Platformen på en Mavic Zxellium pedal

Da Zxellium er en pedal beregnet til landevejskørsel er klampen en oversize klampe. Dette betyder, at pedalen passer sammen med en stor klampe. Jo større klampe man kører med på sine kliksko, jo større er kraftoverførslen også. Men jo større klampe man bruger, jo mere snavs kan den også opsamle og jo sværere kan den være at få klikket i pedalen. Da man sjældent er af cyklen ved landevejscykling og altid kører på asfalt eller andre former for fast underlag, så er den foretrukne klampe blandt racercyklister altid oversize klamper, mens mountainbike eller downhill cykelryttere altid foretrækker små klamper.

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.