3 gode råd til at mindske svedlugt

Når man dyrker sport, så sveder man meget og det kan være til stor gene for både en selv og for ens omgivelser. Nogle mennesker sveder mere end andre og nogle menneskers sved lugter mere fælt end andres. Men heldigvis er der flere ting, som man kan gøre for at mindske svedlugt.

Gå i bad inden træning

Hvis man har store udfordringer med svedlugt, s å kan man med fordel gå i bad både før og efter træning. Gammel sved lugter mere end ny sved og derfor kan det være en rigtig god ide lige at skylle dagens sved af, inden man giver sig til at træne. Grunden til at ens sved lugter er, at sved er bakterier. Disse lugter kun ganske lidt, når de kommer ud, men jo mere de får lov til at udvikle sig, jo værre lugter de.
Hos nogle mennesker udvikler bakterierne sig meget hurtigt mens de hos andre tager rigtig langt tid om at udvikle sig.
Derfor kan nogle mennesker gå i flere dage uden at gå i bad og alligevel ikke lugte, mens andre lugter allerede ganske kort tid efter badet. Hvor meget ens sved lugter er også afhængig af den kost man spiser. Specielt sådan noget som hvidløg har det med at kunne lugtes igennem sved, dagen efter at man har spist det.

Brug en antiperspirant deo

Der findes rigtig mange antiperspirante deodoranter på markedet og de koster næsten igen penge. Når der er tilbud kan man få antiperspirante deodoranter til både mænd og kvinder med holdbarhed på mellem 12 og 48 timer til priser helt nede fra omkring 15 kr. Disse helt billige antiperspirante deoer indeholder forskellige grader af aluminium, som man ikke rigtig kender konsekvensen af at komme på sin krop. Derfor anbefales det, at man bruger en deo med så lidt aluminium i som muligt. Så prøv dig frem og se hvilken en, der kan dække dit behov. Der findes også nogle krystaller, som man efter sigende skulle kunne gøre våde og bruge under armene. Dette kan være et alternativ til den almindelige deodorant, hvis man fx har allergi eller hvis man ikke vil udsætte sin krop for aluminium. Mange af de antiperspirante deodoranter kommer på sprayflaske og i dag tænker flere og flere på at passe på vores natur. Men man kan sagtens få antiperspirante deodoranter som roll on eller som stick, hvis man ikke vil have en spray. Du kan læse mere om antipersirant deo her.

Brug specialvaskemiddel

Sved sidder rigtig godt fast i tøjet og almindelig vaskepulver kan i længden ofte ikke holde sportstøj lugtfrit. Derfor bør du bruge et specialvaskemiddel til sportstøj. Det kan du købe næsten alle de steder, hvor der handles med forskellige former for sportstøj. Det kan være i den lokale sportsmaster eller det kan fx være steder, hvor de sælger cykeltøj af høj kvalitet. Dette kommer nemlig også til at lugte fælt og specielt de hvide områder kan få kraftige misfarvninger, hvis man ikke bruger specialvaskemiddel. Rigtig mange bruger mange penge på lækkert sportstøj og så kan det faktisk godt betale sig, at man køber noget rigtig vaskemiddel også. Det forlænger nemlig levetiden for tøjet en del og samtidig forebygger man også de misfarvninger, som rigtig meget sportstøj med tiden få. Du kan finde flere former for specialvaskemiddel til sportstøj her.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.