Mobilholder til cykel

I tider hvor vores mobiltelefoner kan mere og mere, er der mange som vælger at benytte deres smartphone som cykelcomputer.
En smartphone har også mange af de samme muligheder, som en ganske almindelig cykelcomputer har og faktisk har en mobiltelefon i dag også langt flere muligheder end en god gammeldags kilometertæller til cykel.

Mobilholder til styret

Fordelen ved at bruge sin mobiltelefon i en mobilholder på styret er, at man ikke blot kan bruge sin telefon som cykelcomputer, men samtidig kan man også se, hvem der ringer, sender en sms eller lignende. En billig cykelcomputer kan kun fortælle en om distance, hastighed og andre simple detaljer, men på en smartphone kan man se ens rute, højdeforskelle og rigtig mange andre detaljer, som man eller skal helt op i de dyre Garmin Edge modeller for at få glæde af. I dag kan man også finde helt hæderlige pulsbælter til mobil, kadencesensor til mobil m.m.

Fordelene ved brug af mobilholder til cykel

Hvis man blot skal have målt nogle km til og fra arbejde eller hvis man bruger sin cykel til lidt motion, så kan en smartphone og en mobilholder være en rigtig god løsning. En avanceret cykelcomputer koster mellem 2000 kr. og helt op omkring 5000 kr. En mobiltelefon har man i forvejen og man kan gratis hente Strava eller Endomondo og så er man i gang.

Ulempen ved at bruge sin mobil som cykelcomputer

Hvor der er fordele er det oftest også nogle ulemper og det er der også ved at bruge sin mobiltelefon med en holder til cyklen.

Udsat placering

En mobilholder til cykel er beregnet til montering på styret – ellers kan man ikke se noget på skærmen. Men placeringen på cyklens styr er også et ret udsat sted. Normalvis har man sin telefon i lommen, når man cykler og selvom man kan lande på den, så er den trods alt lidt beskyttet der.

Vibrationer fra cyklen

Hvis man cykler i ujævnt terræn, så risikerer man, at telefonens elektronik tager skade. Når en telefon sidder i en mobilholder på en cykel, som vil alle vibrationer fra cyklen forplantes direkte over i telefonen.

Faren for styrt

En mobiltelefon er ikke beregnet til cykling og derfor er den heller ikke stødresistent. En cykelcomputer er beregnet til at blive brugt på en cykel og man ved, at der er en fare for, at den bliver udsat for temmelig kraftige stød. Derfor er cykelcomputerens case meget kraftigt og elektronikken indeni er monteret, så den er beskyttet i disse tilfælde. Det er en mobiltelefon ikke og selvom den sidder i en mobilholder, som beskytter den lidt, så tåler den slet ikke de samme knubs. Derfor bør man bestemt overveje risikoen. Denne skal naturligvis også sættes i perspektiv og cykler du til og fra arbejde, er der jo ikke samme risiko, som hvis du kører mtb i skoven.

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.