Billigt eksemdækken

For år tilbage var der næsten ingen dyrlæger, der vidste noget om sommereksem hos heste.

Dette har ændret sig, som en naturlig følge af importen af heste fra udlandet, som har været med til at øge antallet af heste med sommereksem i Danmark betydeligt. Sommereksem troede man i starten kun forefandtes hos Islandske heste, men heldigvis er man blevet meget klogere i dag.

En lang årrække var det næsten umuligt at opstøve et eksemdækken til store heste, da eksemdæknerne kun blev lavet i 125, 135 og 145 cm. Efterfølende blev eksemdækken også lavet til shetlænder, som også ofte har store problemer med sommereksem. I dag er lidelsen deværre noget mere udbredt, men dette har også gjort, at viden omkring heste med sommereksem er blevet udvidet en del i de seneste år. I dag ved man at rigtig mange store heste også lider af sommereksem og det er derfor let at finde eksemdækken til stor hest og man finder i dag eksemdækner helt op i str. 155 cm og 165 cm. 175cm kan man nogle steder få lavet på bestilling.
Der findes flere typer sommereksemdækken på markedet og disse findes i flere prisklasser. Man kan få billige dækner, som er af ganske udemærket kvalitet. Naturligvis får man noget mere for pengene, hvis man køber et lidt dyrere eksemdækken, da dette ofte har en bedre pasform  og holder i flere år. Om man skal købe billigt eksemdækken eller et lidt dyrere eksemdækken afhænger meget af hesten og omgivelserne. Har hesten tendens til at ødelægge sit  dækken, har andre heste det med at ødelægge det eller har man træer eller andet på folden, som hesten kan klø sig op af, så skal man købe et billigt eksemdækken, da heller ikke de dyrere kvalitets eksemdækkener holder til ret meget.

Et eksemdækken er lavet af et meget tyndt stof, som udelukkende skal beskytte hesten mod de mitter, som den ikke kan tåle. Da hesten altid har eksem om sommeren, så er eksemdækkenet lavet, så det varmer hesten mindst muligt

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar