Godkendte, sikre og testede skihjelme til billig pris fra BERN og ROC

Læs mere om topkvalitets skihjelme her

BERN skihjelme og POC skihjelme til billig pris, mange varianter, modeller og størrelser. Du finder et kæmpe udvalg af skihjelme online og det kan ofte være svært at finde både den rigtige pris og ens behov.

Online er der en kæmpe handel indenfor alt også indenfor skihjelme. Nogle af de mest kendte og bedst testede hjelme finder du fra producenterne Bern og Poc. Der findes specielle skihjelme til damer / kvinder og andre kun til mænd og andre igen, som er unisex skihjelme, hvilket vil sige, at de kan benyttes både til mænd og til kvinder.

En masse faglige skiudtryk.

Når man skal ud og købe sig en ny skihjelm, så skal man finde ud af, hvad den skal bruges til, er man bare en ganske almindelig skientusiast eller skal den bruges til hardcore snowboardhjelm eller freeriderhjelm. Der er stor forskel på skihjelme både i pris og sikkerhed. Skal man have en skihjelm til freerider, så skal man tage stilling til udtryk såsom MIPS,  Recco Avalanche, APB, VDSAP,ERP og Aramid konstruktion.

Freerider skihjelme.

Når man er freerider, så er det vigtigt at man har en hjelm af allerbedste type. Her bør man vælge den skihjelm, som er bedst i test, som har den nyeste og sikreste teknologi og som kan beskytte hovedet mod slag fra forskellige retninger. Teknologier som MIPS yder den bedste beskyttelse og regnes for en af de sikreste skihjelme, da denne teknologi laver en kopiering af hoveds egen beskyttelse af hjernen, ved at være delt i to roterende lag, som kan bevæge sig uafhængigt af hinanden. Ved roterende fald vil en almindelig billig skihjelm ikke beskytte hjernen mod rotationen og denne rotation kan være temmelig farlig og derfor anbefales det også for freeridere at køre med de bedste og sikreste skihjelme. Hvis du vil gerne vil have en skihjelm med MIPS, så skal du tage et nærmere kig på den skihjelm, som hedder POC Receptor Backcountry. Denne skihjelm har både MIPS og en anden meget anerkendt teknologi som hedder Recco Avalanche.

Skihjelme til skientusiaster.

Hvis man bare er en almindelig skiløber, som skal have en skihjelm til vinterferien i Norge, Østrig eller andre steder, så kan man nemt nøjes med en billig skihjelm, men man skal sørge for at købe en skihjelm specifikt til vintersport. Dermed skal det ikke forstås som om, man får en god skihjelm ved at smutte en tur i Bilka og købe den billigste skihjelm med hjem. Med en billig skihjelm menes der en sikkerhedsgodkendt skihjelm, som har den rette stødabsorbering og udluftning. Man bør overveje en skihjelm med en god absorberende skumkerne som fx en ERP skumkerne,, der er et forbedret skum, der giver en optimal beskyttelse mod slag og som kan absorbere store mængder energi ved styr og slag og som gør hjelmen utrolig sikker.
Hvis man skal købe en af de rigtig gode skihjelme, så kan det være en god ide at få noget rådgivning. Hos AktivVinter sidder der altid nogle entusiastiske og erfarne folk og kan hjælpe dig med det rigtige valg – Få rådgivning omkring valg af den rigtige skihjelm her

Ventilation i skihjelme.

Udluftning i hjelmen bør overvejes, da man kan komme til at svede voldsomt i forbindelse med skiløb og der findes flere slags udluftningssystemer, som ligger i hver deres prisklasse. Det er vigtigt at man får sig en godt ventileret skihjelm og derfor bør man se nærmere på udluftningssystemerne, inden man vælger endeligt hvilken hjelm, der skal være ens næste nye skihjelm. Fx findes der er udluftningssystem til skihjelm som kaldes VDSAP udluftning og som ligger i den høje prisklasse, andre hjelme har enkelte lufthuller, hvor ventilationen foregår fra, andre igen har udluftningen i hele den forreste del omkring hjelmens skygger og nogle kan fås med udluftning i hele skihjelmens overflade. Nogle skihjelme er kombinerede ski og skaterhjelme, men ofte vil man se, at disse skihjelme ikke er godkendte til actionsport og man bør derfor overveje, om man skal ofre lidt mere og få en hjelm specifikt til vintersport i stedet. Andre detaljer som man får med, ved ikke at købe den billigste hjelm, er fx detaljer som en skihjelm med indbyggede ørevarmere eller aftagelige ørevarmere, justerbare skihjelme, så man kan deles eller til børn der vokser og skihjelme med en god og sikker skal og skum som beskytter hovedet godt.

 

Skihjelme til kvinder.

Specielt for skihjelme til kvinder er, at de ofte findes i noget mere feminine farver såsom, hvid, lyserød, lilla, lyseblå og andre tøsede farver. En skihjelm til en kvinde er noget mere feminin i designet, selvom den naturligvis stadig har den fornødne tykkelse til at være i top med sikkerheden. En anden forskel på skihjelm til mænd og kvinder er, at ofte findes hjelme til kvinder ikke op i de helt store størrelser såsom xlarge eller xxlarge.

Skihjelme til mænd og unisex.

Når man skal kigge efter en skihjelm til mænd eller unisex, så vil man se et noget grovere design og mange af hjelmene har også noget kraftigere farver og også ofte mere maskuline træk i udsmykningen af hjelmen. Mange deciderede mande skihjelme eller snowboarderhjelme er inspireret fra skaterkulturen.

En del af de gode anerkendte skihjelme fra POC og BERN er udarbejdet og designet i samarbejde med kendte skiløbere såsom svenske Jon Olsen, Den anerkendte legende Tanner Hall eller freerideren TJ Schiller.

Det er altid vigtigt, når man skal ud og have en nye skihjelm, at man sikrer sig, at hjelmen passe ordentligt til ens hoved, så man får en hjelm med optimal og god pasform, der ikke trykker nogen steder. Man skal oftest  have sin skihjelm på i mange timer om dagen og derfor er det meget vigtigt, at man har en hjelm, som sidder godt, passer i størrelsen, som ikke er for tung og som man kan komme af med varmen i.

Størrelsesguide til skihjelme.

Når man skal finde den rette størrelse skihjelm, så er den letteste måde at gøre dette på, ved at benytte sig af et ganske almindeligt målebånd. Hvis man ikke har et målebånd, så kan man tage et stykke snor, som ikke kan give sig og måle hovedet med. Efterfølgende kan man måle snoren med en tommestok eller en lineal. Når man skal måle sit hoved, så måler man hovedet på det bredeste sted, det vil sige, at man måler fra nakken, hen over ørerne og slutter midt i panden.

Få rådgivning omkring valg af den rigtige skihjelm her

Du kan læse mere om skisportsudstyr på Sport-udstyr.dk/Skisport

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar