Skistøvler – Billige, Sikre, Godkendte – hvilke støvler bør man købe

Læs mere om skistøvler her

Den rigtige skistøvle er meget vigtig for din samlede skioplevelse. Ikke blot når det kommer til komfort betyder det rigtig meget, om du har en skistøvle, som passer din fod, men hvis du vil have fuld kontrol over dine ski, spiller dine skistøvler også rigtig meget ind.

Få professionel rådgivning ved køb af skistøvler

Så hvis du er på udkig efter skistøvler og er i tvivl om, hvad du skal købe, så skal du i første omgang sikre dig, at du får den rigtige og kompetente rådgivning. Der findes et hav af forhandlere af skistøvler og der findes en håndfuld, som er rigtig dygtige og som kan give dig den rigtige vejledning, så du får købt støvler, som du bliver glad for.

Billige skistøvler til voksne er ikke billige

Hvis du er voksen, så vil du med stor sandsynlighed slide dine skistøvler op inden du vokser fra dem. Derfor kan det godt betale sig at give sig god tid i søgningen efter de rigtige støvler og desuden kan det være en god ide at give lidt mere for dem. Ofte vil valget mellem to par skistøvler ligge i en økonomisk afvigelse på omkring 1000 kr. eller det kan i hvert fald være en prisforskel, som får mange til at vælge en billigere støvle på baggrund af.
Men hvis man tænker lidt nærmere over det, så er det bestemt ikke særligt rationelt, at man beslutter sig for, at man ikke vil give de sidste 1000 kr. for en støvle, som man måske skal bruge en gang i året de næste 10 år, hvor man gerne giver 5000 kr. pr snude, for at komme det helt rigtige sted hen.
I mange tilfælde kan det være en rigtig god ide at give de sidste 1000 kr. og så være fri for at skifte igen om 2 år, når man finder ud af, at den billige skistøvle ikke dækkede ens behov alligevel. Så ender de billige skistøvler pludselig med at være noget dyrere end de kvalitetsstøvler, som man kiggede på i første omgang, men som man besluttede sig for, at man ikke ville bruge penge på.

Skistøvlerne er det vigtigste

Hvis du spørger eksperterne vil mange sige til dig, at skistøvlerne er det vigtigste af alt dit udstyr. Skistøvlerne er den del af udstyret, som kan genere mest og desuden er det også dem, der giver dig kontrol over dine ski, da de rigtige støvler overfører den maksimale energi til dine ski. Hvis man har en skistøvle, som ikke slutter helt til, så vil du ikke kunne få dine ski til at reagere lige så hurtigt, som hvis dine støvler sidder 100% til på foden og dermed overfører din energi fra foden i det sekund, at du ændrer retningen. På den anden side vil et par støvler, som sidder for stramt eller sidder og nager gøre, at du ikke lægger vægten ordentlig i og derved heller ikke få din energi overført til skiene. Et par optimale skistøvler sidder 100% til men lukker ikke for blodet til dine fødder på nogen måde. Hvis dine fødder sover eller du fryser i dem, så kan du godt gå ud fra, at dine skistøvler trænger til en udskiftning.

Hvordan vælger man den rigtige skistøvle

Der er mange forskellige typer af skistøvler og dette gælder ikke kun indenfor de forskellige former for skiløb. Fordi der er nemlig også stor forskel på skistøvler til slalom og på skistøvler til langrend. Men i første omgang skal du naturligvis gøre dig klart, hvad du skal bruge din skistøvle til.

Skistøvler til mænd

Man skal huske, at mænd og kvinder er ikke ens bygget og derfor er det vigtigt, at man køber en skistøvle til mænd, hvis man er mand. Mænds lægmuskel sidder forholdsvist højt oppe, men den er stor og kraftig. Derfor kan en mand bruge en skistøvle, som har en højt og meget støttende skaft. Skistøvler til mænd har typisk god plads i foden, men vær opmærksom på, at en skistøvle ikke kan give sig, så hvis du ikke har plads til din fod i en almindelig skistøvle til mænd, så er et vigtigt, at du kigger efter skistøvler til bredde fødder. Der er mange, som har dette behov og der findes et godt udvalg af disse også.
Du kan finde et stort udvalg i gode skistøvler til mænd her – Skistøvler til mænd

Skistøvler til kvinder

Kvinders læg og fod er anderledes end mænds er. En kvindes lægmuskel er en lang muskel og hvis en kvinde forsøger at stå på ski i en mande skistøvle, så vil det ofte ende med kramper i læggene, da lægmusklerne vil komme i klemme i støvlen og gøre, at man ikke kan bruge benet korrekt. En skistøvle til kvinder bliver derfor lavet med et lidt kortere skaft og så er foden typisk også noget smallere end hos mænd. Mænds fødder er oftest meget bredere end kvinders. For at få den optimale effekt af dine skistøvler, så skal de sidde godt til og derfor dur det ikke, at foden skøjter rundt inde i støvlen. Hvis du har en lidt bredere fod, så lad være med at vælge en skistøvle til mænd i stedet, da denne vil være for lang i skaftet til dig. Kig i stedet efter skistøvler til kvinder med bredde fødder. Der er mange, som ikke kan passe i en standard størrelse skistøvle, så der er stadig masser at vælge imellem, selvom du har lidt bredde fødder.
Hvis du skal finde nogle gode gode skistøvler til kvinder, så kan du her både få et stort udvalg og god rådgivning – Skistøvler til kvinder

Skistøvler til langrend

Skistøvler til langrend adskiller sig rigtigt meget fra de skistøvler, som man bruger til slalom. En langrendstøvle ligner mere en cykelsko end den ligner den skistøvle, som mange tænker på i forbindelse med turen med af pisterne på skiferien.

Den typiske skistøvle

Langt de fleste som tager på skiferie er interesseret i at tage turen op i liften og turen ned ad pisterne og de er på jagt efter slalomstøvler. Men også indenfor denne type skistøvler findes der rigtig mange forskellige at vælge imellem. Det vil være en rigtig god ide at tage en snak med en professionel rådgiver – fx hos en online forhandler af skistøvler inden man køber, hvis man ikke er på hjemmebane med sit behov. Men i store træk skal man tænke over, at jo dygtigere man er til at stå på ski, jo hurtigere vil man gerne have overført energi og jo mindre rutineret man er, jo flere småting må støvlen gerne overse. Hvis man fx er begynder, er det ikke nogen god ide, at man starter ud med en aggressiv støvle, som reagerer på den mindste vægt forskydning, da dette vil give alt for store udfordringer med at kontrollere skiene.

Danske forhandlere af skistøvler

Der findes mange forhandlere af skistøvler i Danmark. Der findes både de små lokale og de store netbutikker. Det ene kan være lige så godt som det andet – men her får du lige to, som har et godt udvalg i skistøvler
En af de mest kendte herhjemmer er Blacksnow – de har specialiseret sig i udstyr til ski og snowboard

En af de andre større forhandlere af skisportsudstyr herhjemme er aktivvinter, som har et stort udvalg i alt til udelivet.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.