Kæledyr


En af danskerne foretrukne hobbies i dag er kæledyr. Men når man står og skal vælge, så kan det være rigtigt svært at beslutte sig for, lige netop hvilket kæledyr man skal anskaffe sig. Der er jo unægtelig stor forskel på, om man ender ud med en bowle på reolen med en slørhale i, eller om man ender ud med at købe sig en hund eller hest, der foruden pasning også kræver en del træning.


Desværre ser man ofte hunde, katte, heste, kaniner og andre dyr, der kræver at ejeren bruger tid på den daglige pasning og træning, leve under kummerlige forhold, fordi ejeren ikke har sat sig ind i, hvad det vil sige at passe netop det anskaffede kæledyr.
For dyrenes skyld bør man derfor gøre sig nogle overvejelser omkring ens behov, omkring hvor meget dyret må kræve i træning, pleje og pasning, ikke mindst hvor meget man er villig til at ofre økonomisk på det kommende kæledyr. Fordi det er bestemt ikke gratis at have kæledyr.

Prisen for et kæledyr er ikke den stor økonomiske røver i det at have kæledyr – det som koster er bl.a. foder og ikke mindst DYRLÆGEREGNINGER. Hvis man ikke er villig til at have for mange udgifter i forbindelse med et kæledyr, så bør man nok anskaffe sig fx. en fisk. De er økonomiske i både anskaffelse og drift og skulle den blive syg, så kan dyrlægen som regel ikke gøre ret meget… Hvis man derimod gerne vil have sig en livslang ledsager og gerne vil betale det, som det koster, så kan man overveje at købe sig en hund, hest, kat eller et andet dyr, som lever i mange år og som man kan knytte tætte bånd til.


Man skal også overveje de forskellige racer dyrene imellem, da de forskellige kæledyr er avlet til at have forskellige egenskaber. Så hvis man fx vælger at anskaffe sig en hund, så er det ikke nok at finde den, som man synes er kønnest og som størrelsesmæssigt passer til ens smag og hjem. Nogle hund er avlet til fx løb og har derfor et meget stort behov for motion. Andre hunde er avlet som et statussymbol og det ville være både synd og opslidende for dem, at komme med på den daglige cykeltur
Der er også meget stor forskel på, hvor meget udstyr der skal købes til et kæledyr. For igen at tage eksemplet med fisken, så kan man nemt komme i gang med sit dyrehold for en god plovmand, hvorimod at man skal spytte væsentligt mere i kassen, hvis man vil være hesteejer.

Tilbage

Skriv et svar