Skal man vælge dyr eller billig opstaldning af hest.

Der er mange måder at opstalde sin hest på.
Nogle ønsker ridehal, gode faciliteter og andre at snakke om heste med.
Andre igen ønsker bare muligheden for at kunne komme en tur i naturen med sin hest.

Pris for opstaldning af en hest ligger lige fra 350 kr. pr. måned og helt op til 4000 kr. pr. måned.

Hvis man vælger et billigt opstaldningssted til hesten, så må man forberede sig på selv at hjælpe en del til, hvorimod at man ved den dyre løsning oftest ikke selv skal tage vare på andet en hesten og dens motion. Hesten vil som oftest blive opstaldet på en rideskole, hvor der er staldpersonale til at lukke hesten ud og ind fra fold, skifte dækken i forbindelse med dette, lægge klokker, grime og andet på.

Prisen på en rideskole i den dyre ende er ofte inklusiv både strøelse, foder, ind – og udlukning, ridehal og oftest også undervisning.
Man finder dog også billige rideskole, hvor der er mulighed for halvpension eller selvpension, hvor den billigste opstaldning er omkring 1000 kr, men så skal man selv købe foder ved siden af.

Mange private gårde med plads til heste tilbyder også opstaldning af heste. Disse steder findes i mange forskellige størrelser og kvaliteter. Billig privat opstaldning i løsdrift giver hesten mange udetimer, men man skal tage stedet i god øjesyn inden man flytter sin hest ind. Der kan let være en dominerende hest eller flere i flokken, som ødelægger muligheden for at en svagere hest kan få lov til at komme i tørvejr og få adgang til stråfoder. Har man en mentalt svag hest, så kan det være en fordel i stedet at denne bliver opstaldet i en god stor boks med masser af stråfoder. Mange private steder bliver hestene lukket ud omkring kl 6-7 om morgenen og ind igen, når ejerne har fri omkring kl 16-17, derved får hesten omkring 10 timer på fold i vinterperioden.


Tilbage

Skriv et svar