Kan jeg nøjes med at købe billigt rideudstyr.


Rideudstyr er både en nødvendighed og en luksus. Mange tror, at man er nød til at investere i rideudstyr for rigtig mange penge for at komme i gang med at ride. Men hvis man har en ridehjelm, så har man faktisk det rideudstyr, som er nødvendigt for at sætte sig op på en hest. Nogle tror fejlagtigt, at man kan benytte en cykelhjelm som en del af ens rideudstyr. Dette kan være fint nok til de første ridetimer, men en cykelhjelm er ikke rideudstyr og ikke beregnet til formålet, selvom den naturligvis er bedre end ingenting. Men hvis man gerne vil i gang med at ride, så behøver man ikke købe en hel masse udstyr, men man skal heller ikke købe alt for billigt rideudstyr, da en del rideudstyr er sikkerhedsudstyr.

Rideudstyr kan inddeles i tre kategorier.

  • Rideudstyr til hesten.

 

  • Rideudstyr til rytteren.

 

 

  • Rideudstyr til stalden.

 

 

Hestens rideudstyr

Dette punkt bør nok nærmeste betegnes som udstyr til hesten. For at kunne styre hesten rundt behøver man faktisk ikke noget udstyr. En rigtig velredet hest kan rides helt uden hovedtøj, grime eller sadel. Men dette kræver en dygtig rytter og en velopdragen hest.

Hovedtøj – hestens rideudstyr

Normalvis rides der med et hovedtøj, som det kaldes i daglig tale. Et hovedtøj er en bred betegnelse og dækker over ord som trense, kandar, hackamore og bidløs trense. Et hovedtøj giver rytteren mulighed for at styre hestens retning og tempo via påvirkning af tøjler som er fastgjort til hestens hovedtøj.

Sadel – hestens rideudstyr

Heste rides ofte med sadel. En sadel er som et hovedtøj et vidt begreb og dækker over springsadel, kombineret sadel, dressursadel, jagtsadel, bomløs sadel, damesadel, klassisk sadel og mange andre typer sadel. Under hesten sadel har man altid et underlag, der findes flere former for underlag.

Strigler – hestens rideudstyr

For at kunne gøre hesten ren inden ridning skal rideudstyret også indeholde en bred vifte af strigler. Strigler er børster, kamme, hovrensere og andet, der benyttes til at holde hesten ren.

Rytterens rideudstyr

Ridehjelm – rytterens rideudstyr

billig ridehjelm

Når man skal ud og investere i sit første stykke rideudstyr bør dette være en ridehjelm og man behøver ikke købe den nyeste smarteste model ridehjelm eller den som har vundet de fleste test. En billig ridehjelm kan være en rigtig god begynder hjelm og fint dække behovet til de første mange ridetimer og rideture. Man bør dog være opmærksom på reglerne Dansk Rideforbund for rideudstyr i forbindelse med stævner, hvis man påtænker at deltage i dette. Hvis man beslutter sig for at fortsætte med at ride, kan man dog ikke nøjes med en billig ridehjelm som en del af ens rideudstyr mere, man må derfor ud og investere i en god ridehjelm med god pasform og lækkert finish.

Ridestøvler – rytterens rideudstyr

billige ridestøvler

Når man er klar til at udvide sin samling af rideudstyr, så er næste punkt i udstyret at købe sig et par ridestøvler. Igen er der ingen grund til, at købe de bedste og dyreste ridestøvler. Et par gode billige brugte ridestøvler i den rette størrelse kan oftest dække behovet. Når man bliver en dygtigere rytter og efterhånden, som man bruger flere og flere timer i stalden, så vil de fleste udvide samlingen af rideudstyr til at indehold både et par korte og et par lange ridestøvler.

Ridebukser – rytterens rideudstyr

billige ridebukser

Når rytteren beslutter sig for at ride fast, er det en god idé at anskaffe sig nogle ridebukser. For den øvede rytter er ridebukser en meget vigtig del af ens rideudstyr. Almindelige bukser har syninger på indersiden af lårene, hvilket kan være temmelig generende og give nogle grimme brandsår ved længere tids ridning. Ridebukser er desuden forsynet med forstærkninger, så de kan holde til slid fra sadlen. Denne forstærkning er lavet af enten skind, kunstskind eller stof og gør at man sidder bedre og mere fast i sadlen.

Tilbage

Skriv et svar