Brydning for drenge og piger

Brydning er nærkontakt sportsgren, hvor både drenge og piger kan være med.

Da brydningen startede som en sport for drenge blev denne i Danmark dyrket i den form som hedder græsk-romers brydestil.

Påklædning.

Klik her for at gå direkte til det udvalgte tilbud – fra MMAShop


Både piger og drenge har en bryde trikot på ved brydning. Mange af disse trikoter har dog meget smalle stropper og det er derfor tilladt for piger og kvinder at benytte sig af en t-shirt under trikoten. På fødderne benytter brydere specielle brydestøvler, der minder en del om boksestøvler. Hvis man gider bruge lidt tid på det, så er det nemt at finde en billig trikot online, hvis man gerne vil have sin egen. I starten kan det være fint nok at låne en brydetrikot i klubben eller måske købe en brugt trikot. Men hvis man bliver lidt mere seriøs, så er det bedre at finde en brydetrikot som sidder 100% på en. Så kan man også finde en i de rigtige farver. Man kan ikke nøjes med at have en trikot, da der er krav om hvilken farve den skal være til stævne. Den ene kamp skal man måske have en rød trikot på og den næste kamp skal man måske have en blå trikot på.

Brydning for drenge.

Drenge eller mænd benytter stadig den græsk-romerske brydestil, hvor man ikke må tage fat i modstanderens ben og man må ikke lave benlås m.m. I brydning er der en række faste brydetag og brydegreb, som må benyttes. Det drejer sig om, enten at udføre disse fastlagte greb og tag og derved score point. Samtidig kan man også vinde på at holde modstanderens skuldre i gulvet i 3 sekunder. Lykkes man med at holde modstanderen nede med skulderbladene i gulvet 3 gange har man vundet kampen.

Brydning for piger.

Førhen kæmpede pigerne på samme vis som drengene i den græsk-romersk brydestil. Men nogle kloge mennesker besluttede, at det var for belastende for pigerne og derfor overgik disse til at bryde i det, som man kender som fristils brydning. I fristilsbrydning må man gerne benytte sig af tag under bæltestedet og må derfor gå mod modstanderens ben også. Der er efterhånden en del brydeklubber der tilbyder brydning for både drenge og piger.


Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar