Kan man gå til ethjulet cykling?

Ethjulet cykling er også kaldet unicykling, og man kan gå til det i klubber rundt i det meste af landet.
Unicykling er organiseret under DGI og fungerer egentlig som andre sportsklubber med ugentlig træning og dygtige trænere.

Find din nærmeste unicykel klub her:https://unisalg.dk/find-andre-at-cykle-med

Hvad kan man træne på en ethjulet cykel?

Når man først har lært at cykle, er der rigtig mange muligheder!
De fleste klubber i Danmark træner primært i en sportshal, og her er det oplagt at lære forskellige tricks på cyklen. Man kan starte med at lære at stige op uden at holde i noget. Herefter kan man f.eks. lære at køre med 1 fod, hvor den ene fod placeres på stellet eller holdes frit i luften imens man cykler. Man kan også cykle med sadlen ude foran sig uden at sidde på den, eller gå på hjulet.

Der er utallige muligheder for læring på en ethjulet cykel, og det bedste sted at blive inspireret er i en klub sammen med andre.

En sportsgren for alle

Unicykling er en lille sport, og i de fleste klubber træner alle niveauer sammen en stor del af tiden. Der er plads til både begyndere og elite.
Der er plads til den sociale type, den stille type, den der kun vil træne sammen med andre og den der helst vil træne for sig selv.
Alle aldre kan træne sammen – gerne hele familien.

Mange klubber oplever at børn der ikke har fundet sin plads i de større sportsgrene, ofte kan finde sig til rette i en unicykel klub. Her er der god plads til individuel udvikling i eget tempo.

Har man store ambitioner på den ethjulede, kan man komme rigtig langt i unicykel sporten. Her kan en unicykel klub også hjælpe på vej.
Mange ved slet ikke at unicykling dyrkes som sportsgren med konkurrencer, DM, EM og VM.
Læs mere om Unicykling som sport her:
https://unisalg.dk/unicykling-som-sport

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.