Billige cykellygter magnet, batteri, dynamo på tilbud.

Billige cykellygter fra Smart Super Flash, Relight magnetlygter på tilbud. Her kan du købe de billigste godkendte cykellygter til billigste pris.

Se flere godkendte cykellygter

Billige cykellygter.

Man behøver ikke købe de dyreste cykellygter for at sikre sig en rigtig god og godkendt cykellygte. Hvis man vælger fx en batteri cykellygte fra Smart Super Flash, så får man en rigtig god cykellygte, som lever op til de nye regler om cykellygter (Her kan du finde meget mere om regler for cykellygter). Smart Super Flash er ikke bare en billig cykellygte, men er også testvinder i flere test, også når den er blevet testet sammen med noget dyrere godkendte cykellygter. Selvom Smart Super Flash er meget billig, så lever den 100 % op til de nye regler for cykellygter også dem, som omhandler blinkende cykellygter. Der findes naturligvis også man andre godkendte batteri cykel lygter, men de er ofte bare noget dyrere end denne cykel lygte.

Magnetlygter på tilbud.

Her i januarudsalget finder man mange steder nogle rigtig gode tilbud på magnetlygter. Der findes en del forhandlere af cykellygter, som gerne vil af med de sidste af deres lygter inden den nye lygte sæson begynder og derfor vælger de allerede her i januar udsalget at sætte deres magnetlygter og dynamolygter på tilbud. Der findes mange mærker og godkendte magnetlygter, men en af de mest brugte er nok Relight. En Releight magnetlygte kan købes for priser på omkring et par hundrede for et sæt, men hvis man vil have en magnetlygte fra Relight med split og backup, så skal man regne med, at man skal af med omkring det dobbelte. Magnet cykellygter er rigtig gode til den forbruger, som ikke gider at skulle huske på, at tage sine cykellygter med sig, hver gang at han eller hun forlader cyklen. Magnetlygter kan også være rigtig gode til børn, da der ikke sker nogen skade ved, at ungerne glemmer at slukke dem, når de forlader deres cykel. Desuden virker magnet cykellygter rigtigt godt og der er ikke de samme problemer med stabilitet, som mange kan huske fra de gammeldags dynamolygter og fra de første magnetlygter, som kom på markedet. Mange husker de helt gamle dynamo cykellygter, som nogen der enten ikke gav et ordentligt lys og ellers som nogle, der sad og blinkede i regnvejr og hvis man spændte dem godt til, så de altid lyste, så gav de ekstrem meget modstand, så det var næsten umuligt at træde cyklen frem. Magnetlygter giver næsten ingen modstand og derfor er der rigtig mange, som er rigtig glad for denne type cykellygter. En magnet cykellygte virker ved, at to magneter kører forbi hinanden og derved skaber strøm. Mange kender metoden fra fysiktimerne i skolen og kan derfor også huske, at når de to magneter trækkes forbi hinanden, så kan man ane tiltrækningskraften fra magneterne og det vil derfor være forkert at sige, at magnet cykellygter ikke påvirker modstanden på en cykel med denne form for cykellygter. Modstanden er dog så lille, at man næsten med dog samvittighed kan sige, at der ingen modstand er i magnetlygter til cykler.

Dynamolygter til cykler.

Som før omtalt, så tænker mange tilbage på den kegleformede dynamo, som man skruede fast på cyklens forgaffel og derefter lod en fjeder trække det roterende stykke ind på fælgen i gamle dage. Heldigvis er der nogen, der har opfundet en noget bedre dynamolygte og også en dynamo cykellygte med noget mindre modstand i. I dag sidder dynamoen til en cykellygte monteret i cyklens forhjul inde i selve navet. Så hvis man ikke har en dynamolygte på sin cykel, så skal man ud og have fat i et cykelhjul med dynamo, for at kunne komme til at køre med en dynamo cykellygte. Det kan derfor være en noget dyr fornøjelse at komme i gang med at benytte en dynamocykellygte, men så får man også en rigtig god, holdbar og meget stabil cykellygte. En af de helt store fordele ved at benytte sig af en dynamolygte er, at langt de fleste af denne typer cykellygter lyser noget bedre end gennemsnittet. Mange steder kan man finde dynamo cykellygter med 20 lux eller herover.

Placering af cykellygter.

Hvis man vil have en godkendt cykellygte som ikke bare lever op til de nye regler om cykellygter, men som også giver et godt og synligt lys, når man cykler, så skal man tænke meget over, hvor man placerer sin cykellygte henne. Mange magnet cykellygter bliver placeret forholdsvis tæt på jorden, da de er monteret ved siden af magneten. Dette giver ikke kun et meget dårligt lys, men faktisk så er det også meget svært for medtrafikanter at se dig, når du kommer cyklende i mørket. Vælger man derimod en split cykellygte, så kan man placere sin bag cykellygte enten på sadelpinden eller på bagagebæreren, hvor andre har meget let ved at få øje på den og dermed også på dig. Forlygten kan man sætte på styret og ved at cykellygten kommer derop, så bliver den ikke blot langt mere synlig, men samtidig får lyset mulighed for at blive spredt meget bedre ud over vejbanen og derved får du selv langt bedre lys til at orientere dig. Specielt hvis du færdes meget på mørke stier og veje efter mørkets frembrud, så vil du blive meget mere glad for en cykellygte, som er placeret højst muligt oppe. Jo højere oppe man kan placere sin cykellygte, jo mere kan lyset nå at sprede sig, inden det rammer vejbanen og jo bedre lys har man til at orientere sig – naturligvis betinget af, at cykellygten har et kraftigt lys.

Hjelmlygter.

Hvis man betragter mountainbike cykelryttere, som cykler i skoven efter mørkets frembrud, så vil man opleve at rigtig mange af dem kører med hjelmlygter. Grunden til dette er netop, at ens eget hoved er den højest mulige placering, når man er cyklist. De nye regler for cykellygter har god betydet, at en hjelmlygte ikke mere går under betegnelsen for en godkendt cykellygte. Ifølge de nye regler for cykellygter, så skal en cykellygte være fastmonteret på cyklen og dette er en hjelmlygte jo at gode grunde ikke. Så hvis du ønsker at køre med en hjelmlygte, så skal du være opmærksom på, at du skal have en anden godkendt og fastmonteret cykellygte på din cykel, hvis du vil undgå en bøde på 700 kr. for at køre uden godkendte cykellygter.

Cykellygter med backup vs. cykellygte uden backup.

Det er altid en god ide at købe en cykellygte med backup. At en cykellygte er med backup betyder, at den indeholder et lille batteri, som bliver opladet, når du kører. Den strøm som cykellygten gemmer på batteriet bliver så brugt til at holde lys i cykellygten, mens du fx holder stille ved en lysregulering eller af anden grund ikke kører. Hvis man kører med en magnet cykellygte uden backup og holder stille, så slukker lyset med det samme og hvis du fx holder i et lyskryds, så kan det være meget svært for andre cyklister eller andre medtrafikanter at se dig. Nogle af de blinkende magnet cykellygter har to magneter og virker ved, at lygten blinker hver gang, at en af magneterne køres forbi modtageren. Men denne form for cykellygte er også uden backup og vil derfor også slukke lige så snart, at du og din cykel holder stille.

Tilbehør til cykellygter.

Langt de fleste cykellygter indeholder ved køb også et beslag til at montere cykellygten med. Men man skal være opmærksom på, at der også findes cykellygter på markedet, hvor dette beslag ikke følger med. Hvis man køber en cykellygte, som passer i et beslag, som man har i forvejen, så er det naturligvis en fordel at kunne spare disse penge, men ellers skal man lige være opmærksom på, at et beslag til en cykellygte ofte kan være lidt dyrt og derfor kan de sommetider godt betale sig, at man finder en anden cykellygte eller købe sin cykellygte et sted, hvor man få beslaget med i prisen. Hvis man ikke kan finde en holder til sin cykellygte, som passer på styret eller til sadelpinden, så findes der en del adaptere, som man kan sætte imellem, hvis man fx har et meget tykt styr. Man kan også benytte sig af en adapter, hvis man gerne vil have monteret både en cykellygte og en holder til mobiltelefonen på styret. Adaptere findes i mange længder og derfor kan denne give mere plads til montering af begge dele. Hvis man har en cykelkurv monteret foran eller bagpå sin cykel, så sker det ofte at denne blokerer for lyset fra cykellygten. Hvis det er tilfældet, så kan man for forholdsvis få penge finde en cykellygte holder til cykelkurv både til at sætte foran og bagpå cykelkurven. Hvis problemet er en cykelkurv bagpå cyklen, så kan man overveje at købe sig en cykellygte til bagagebærer. Der findes rigtig mange gode og godkendte batteri cykellygter til bagagebærer.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.